search

Compensare combustibil 2022: Incepand din 27 iunie, transportatorii rutieri se pot inscrie pe platforma ARR

Incepand cu data de 27 iunie 2022, A.R.R. pune la dispozitia operatorilor de transport sistemul informatizat de administrare a schemei de ajutor de stat in vederea depunerii cererilor de compensare si a documentelor insotitoare. 
 
Pentru eficientizarea procedurilor si incadrarea in termenele prevazute de legislatia in vigoare (H.G. nr. 667/2022) va aducem la cunostinta calendarul de inregistrare si depunere a cererilor:
 
27 iunie - 1 iulie: Inregistrarea in aplicatie prin crearea conturilor de acces;
1 iulie - 15 iulie: Depunerea cererilor de compensare pentru trimestrul II din anul 2022;
1 octombrie - 15 octombrie: Depunerea cererilor de compensare pentru trimestrul III din anul 2022;
1 octombrie - 1 decembrie: Depunerea cererilor de compensare pentru trimestrul IV din anul 2022;
 
 ATENTIE:

Depunerea cererilor se realizeaza strict prin sistemul informatizat si strict in termenele mentionate mai sus. Ulterior datelor limita de depunere, sistemul informatic nu va permite depunerea altor cereri sau documente.

H.G. nr. 667/2022 prevede ca valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil, dar nu mai mult de 400.000 euro per intreprindere, echivalent in lei. 
 
Ajutorul de stat va fi sub forma unui grant acordat operatorilor economici licentiati in Romania sau in alte state membre ale Uniunii Europene, care efectueaza transport rutier de marfuri in cont propriu, contra cost sau transport de persoane, in mod regulat, inclusiv transport public local. 
 
Ajutorul de stat se acorda pentru combustibilul utilizat pentru alimentarea motoarelor in:
 
a) transportul rutier de marfuri in cont propriu sau contra cost, cu autovehicule ori ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului rutier de marfuri si cu o greutate bruta maxima autorizata de cel putin 7,5 tone;
b) transportul rutier de marfuri in cont propriu sau contra cost, cu autovehicule ori ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului rutier de marfuri si cu o greutate bruta maxima autorizata ce depaseste 3,5 tone, dar nu mai mult de 7,5 tone;
c) transportul rutier de marfuri national si international contra cost, cu ajutorul unor autovehicule sau combinatii de vehicule destinate exclusiv transportului rutier de marfuri si cu o greutate bruta maxima autorizata ce depaseste 2,5 tone, dar nu mai mult de 3,5 tone;
d) transportul de persoane, regulat si ocazional, inclusiv transportul public local de persoane, cu un autovehicul din categoria M2 ori M3, definit in Regulamentul (UE) 2018/858 al Parlamentului European si al Consiliului din 30 mai 2018 privind omologarea si supravegherea pietei autovehiculelor si remorcilor acestora, precum si ale sistemelor, componentelor si unitatilor tehnice separate destinate vehiculelor respective, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 715/2007 si (CE) nr. 595/2009 si de abrogare a Directivei 2007/46/CE. 



Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice